14 decembrie 2010

COMTEC - "Ce e aia flexibilitate"?

Spre surprinderea mea angajatorii s-au trezit la final de an sa faca pe cineva fericit. Poate Mosul imi va aduce in cele din urma contractul de angajare pe care l-am asteptat tot anul...ramane de vazut.


Comtec este o firma destul de mare, care candva a dus-o foarte bine si si-a tras un sediu de moare lumea. Se ocupa cu distributia de cabluri, prize si alte ustensile de acest gen adresate atat consumatorului micut cat si celui mare (industrial).

Cu speranta ca voi patrunde in aceasta firma ca Specialist Marketing, m-am dus la interviu cu tot elanul si cu dorinta de a-i convinge pe oamenii aceia ca nu sunt o blonda care nu stie sa faca diferenta dintre un inrerupator si o priza.

Am avut interviu cu doi personi ingineri, care nu intelegeau nuantele de gri. Ca sa nu fac referire la prea multe replici care i-ar pune intr-o lumina nefavorabila pe inginerii care stiu sa se exprime, am sa fac un rezumat:

" - Ce faci daca directorul general este nervos intr-o dimineata si tipa la tine fara motiv?
  - Consider ca are o zi mai grea, toti avem, si atata vreme cat nu are nimic personal cu mine, il inteleg.
  - Cum asa? Mai exact, ce faci?
  (Ma apuc sa plang, sa zic ca vreau la mama si dau fuga la farmecie dupa extraveral)
  - Cum adica ce fac? Il las sa zica ce are de zis si incerc sa ies din raza lui de actiune cat mai repede si apoi ma port ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat"

" - Cand ai o idee, mergi cu ea pana in panzele albe sau renunti la ea daca seful iti zice sa faci ca el?
  - Cand am o idee, o prezint, o argumentez o data si daca nu este considerata a fi buna,  ma adaptez la cerintele sefului.
  - Si daca seful are o idee proasta, tu ce faci?
  - Sunt convinsa ca seful se afla pe acea pozitie cu un scop si nu este de competenta mea sa apreciez si sa calific ideile sefului. Cred ca el stie mai bine decat mine ce trebuie facut si ma adaptez cerintelor lui"

Si tot asa, au scos din context o groaza de afirmatii, a trebuit sa explic in mai multe randuri ce inseamna flexibilitate si puterea de a te adapta unui anumit stil de lucru, ca la sfarsit sa imi spuna ca m-am pus intr-o lumina foarte favorabila, care ar fi defectele mele?

Ei, ma scuzi ca nu mi-am pus cenusa-n cap si nu m-am dus acolo sa le spun ca sunt proasta si nu stiu sa fac nimic.

N-am stiut care ar fi fost asteptarile lor asa ca am fost surprinsa cand m-au chemat si la al doilea interviu, sa dau proba de Corel. La aceasta a doua intalnire mi-a mai venit inima la loc, mi-am schimbat un pic parerea in bine si acum astept telefonul final.

Update 03.01.2011 : La cate intrebari stiau sa puna, ai zice ca stiu sa dea si raspunsuri. Macar un mail in care sa ti se spuna ca nu ai fost ales ca fericit castigator al Jobului. Ei bine, nu se practica asa ceva...m-au lasat in aer sa trag singura aceasta concluzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu